КОКОШКА НА ФУРНА ЗА ГОСТИ
(8 ПОРЦИИ)
Измийте
и нарежете на 8 парчета кокошката. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете
до зачервяване парчетата месо заедно с 2 глави лук, нарязани на ситно.
Залейте- 5 ч. ч. бульон (вода) и варете 1 час, след което прибавете 2
моркова, нарязани на кубчета, и 4-5 картофа, нарязани на по-едри
кубчета. Варете месото още 30 мин., след което го извадете и наредете в
тавичка. Наоколо сипете зеленчуци. Поръсете ги със сол на вкус, черен
пипер и малко настъргано индийско орехче. Прецедете бульона и
продължавайте да го варите, докато остане толкова, колко
...
Читать дальше »