село Калчево

окръг Ямбoл

Пятница, 19.04.2024, 22:23
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
3.149.230.44

Ямбол
Главная » 2011 » Октябрь » 17 » Силен вятър остави селища без ток и затвори пътища
17:26
Силен вятър остави селища без ток и затвори пътища
Силният вятър в източната част на България затвори пътища и остави десетки села без ток. Електричеството е прекъснато в отделни райони на областите Габрово, Сливен, Ямбол и Бургас.

Пристанищата във Варна, Бургас и Балчик са затворени още от сутринта.

Заради повалени от бурята дървета движението през Прохода на републиката е преустановено, съобщиха от областната дирекция на МВР. По същата причина временно е затворен пътят Средец – Елхово. Още от вчера заради рязкото влошаване на времето проходът Троян - Кърнаре е затворен. Затворени са и проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили, а също и пътят Рибарица – Шишково.

Снежни преспи и снегонавявания затрудняват работата на снегорините в района на прохода Троян – Кърнаре, поради което има закъсали автомобили. Подобна е ситуацията и в района на Странджа планина. Силен вятър, дъжд и сняг валят в областта на юг от Бургас в района на Малко Търново, Босна, Визица, Царево.

Осем души с пет автомобила са заседнали в Странджа. Силният вятър продължава и в момента. Критична е ситуацията и по пътя Бургас - Малко Търново, както и в участъка от Средец до Елхово. От Руен са съобщили за наводнени участъци в центъра на селището. Водата на места достига до половин метър. До момента в "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, са постъпили над 50 обаждания за паднали дървета, наводнения и други произшествия.

Критични ситуации към обед имаше и в Бургас. На няколко места в града се образуваха задръствания заради паднали на пътя големи клони. Има и затиснати коли.

Преминаването през ГКПП Лесово е затруднено заради два тира, които са се движели с летни гуми и са блокирани входа на пункта. Обилен снеговалеж, навявания и паднали дървета има и на пътя Бургас - ГКПП Малко Търново.

Силният вятър повреди част от ламарината на покрива на Драматичния театър в Добрич и служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" отстраниха металния лист, за да не падне върху хората, съобщи началникът на службата комисар Димчо Симеонов. В противопожарната служба са постъпили и сигнали за паднали дървета по пътя Добрич - курорта Албена, Добрич - Балчик, Горун - Шабла, Смолница - Ловчанци, които вече са премахнати, без да е било ограничавано движението на моторни превозни средства.

По черен път за Тюленово има заседнал автомобил с каравана, пътниците от който вече са превозени, каза комисар Симеонов. По думите му автомобил е попаднал в тиня в Каварна, но е изтеглен.

В Сливен от силния вятър, придружен с валежи от дъжд и мокър сняг, има множество счупени клони и съборени дървета, които затрудняват придвижването по някои улици. Няколко планинските села са без ток, съобщиха от общината. Предприети са действия за възстановяването на електроснабдяването и за премахване на падналите дървета и клони.

Поривистият вятър продължава да духа от снощи, като на моменти достига до 28 метра в секунда, съобщиха от местната метеорологична станция.



Повече от трийсет села в общината и пет квартала на Габрово са без електрозахранване заради падналия вчера и през нощта обилен и тежък мокър сняг. Дванайсет екипа на Е.ОН работят по възстановяване на електрозахранването, като имат готовност да извикат и екипи от други региони.

Десетки паднали дървета и клони препречват пътни участъци в селата и в града и затрудняват движението на леките автомобили и на автобусите. Заради паднали клони и дървета пътят от Габрово към високопланинската туристическа местност Узана е непроходим.

Без електрозахранване са малки населени места и села, основно на територията на области Сливен, Ямбол и Бургас, както и в част от област Хасково, предимно в общините Ивайловград и Свиленград. В по-голямата си част става дума за малки села, повечето от които са в планински или погранични райони, съобщи електроразпределителното дружество ЕВН.

На много места има повредени въздушни електропроводи от пречупени от снега и паднали клони, а допълнително ситуацията е усложнена от бурния вятър и дъжд. На места обстановката е затруднена и от счупени стълбове от електроразпределителната мрежа.Предвид обявеният днес „код жълто” от Националния институт по метеорология и хидрология в области от Югоизточна България, специалистите на дружеството взеха превантивни мерки и подготовка за работа при трудни зимни условия, които на места в момента включват снежна покривка от 50 см. Налице са специализирана техника и допълнително осигурени материали с цел максимално бързото нормализиране на електроснабдяването.
Категория: новини | Просмотров: 722 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика