село Калчево

окръг Ямбoл

Четверг, 28.03.2024, 10:57
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
44.200.40.97

Ямбол
Главная » 2011 » Октябрь » 11 » От днес започва да функционира нова визова система в ЕС
14:28
От днес започва да функционира нова визова система в ЕС
От днес започва да функционира новата визова информационна система (ВИС), предаде пресслужбата на Европейската комисия. Нейната цел е молбите за виза да се обработват по-бързо чрез използването на биометрични данни - пръстови отпечатъци и цифрова портретна снимка.

Това ще улесни идентифицирането на титулярите на виза и ще спомогне за предотвратяването на кражбите на самоличност. Новата система ще позволява обмен на данни между държавите от Шенген относно визите за краткосрочен престой.

Чрез нея проверката на истинската самоличност на даден титуляр на виза ще е възможна само с натискането на няколко бутона. Органите за издаване на визи във всички държави от Шенген ще могат да правят справка с данните във ВИС, например когато кандидат, вече подавал молба за виза, кандидатства за нова. ВИС ще съдържа всички молби за шенгенски визи и всички последвали ги решения на органите за издаването им.

Когато титулярят на визата пристигне на външната граница, граничните служители на държавата от Шенген ще проверяват самоличността му и автентичността на визата във ВИС. Това ще даде възможност да се предотвратява рискът от измами като например опитите за използване на виза, издадена на друго лице. Данните за пръстовите отпечатъци ще се изтриват след 5 години.

Системата ще бъде постепенно въвеждана по региони. Към системата ще бъдат свързани първо консулските служби, които се намират в северна Африка - Алжир, Египет, Либия, Мавритания, Мароко и Тунис.

Северноафриканският регион скоро ще бъде последван от регионите на Близкия изток и Персийския залив. Консулските служби на всички държави от Шенген по целия свят трябва да бъдат свързани към ВИС в следващите две години.

"Отсега нататък чужденците, желаещи да посетят ЕС, ще бъдат облекчени при кандидатстването за визи с по-ясни, по-точни, по-прозрачни и по-справедливи правила. Новата система ще позволи също така визите да бъдат издавани и контролирани по по-ефикасен и сигурен начин", заяви еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.
Категория: новини | Просмотров: 537 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика