село Калчево

окръг Ямбoл

Четверг, 25.04.2024, 09:34
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
18.224.73.125

Ямбол
Главная » 2011 » Июль » 24 » Започна изграждането на ЛОТ 8А по проект „Транзитни пътища V”
08:29
Започна изграждането на ЛОТ 8А по проект „Транзитни пътища V”
  Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и представителят на консорциум „Страбаг -8” Веселин Господинов направиха символичната първа копка на Лот 8 А по проект „Транзитни пътища V” на територията на област Ямбол в  участъка от пътен възел „Петолъчката” до с.Окоп.

Съпричастни на събитието бяха още заместник-председателят на НС г-н Анастас Анастасов, председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Иван Вълков, народните представители Александър Стойков и Светослав Тончев, Николина Николова – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, областният управител на област Ямбол Таня Димитрова, областният управител на област Сливен Марин Кавръков, кметът на община Ямбол Георги Славов, кметът на община Елхово Петър Киров, представители на АПИ и институции от област Ямбол, кметове на населени места, журналисти, общественици.

Тържествен водосвет бе отслужен от отец Борис Георгиев.

Заместник-председателят на НС и народен представител от Ямбол Анастас Анастасов изрази задоволството си от започнатите промени в сферата на инфраструктурата. „Вярвам, че намаляването на броя на жертвите при катастрофи се дължи именно на инвестираните средства за постигане на по-добро експлоатационно състояние на пътищата, съответстващо на европейските стандарти”, категоричен бе Анастасов.
„Инвестициите в пътища са едни от най-добрите начини икономиката да се развива” заяви министър Дянков. Той изтъкна свършеното до момента от МРРБ и АПИ по отношение усвояването на еврофондовете, с което е спечелено доверието на европейските институции и в частност на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/. „65% от предвидените средства за реализиране на дейностите са осигурени от ЕИБ, а останалите – от държавата” , подчерта Дянков.
„Отпуснати са близо 11 млн.лв.за рехабилитацията на този участък, а срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца. Държавата отпуска още 7 млн.лв. за ремонта на пътя Ямбол - Елхово, 50% от площта на който е дупки”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. За 4 август е предвиден стартът и на този обект, с което значително ще се подобри състоянието на Път І-7 – основен за транзитния трафик към Турция, уточни Плевнелиев. Той бе категоричен, че правителството ще продължи ефективността на работата по отношение подобряване на съществуващата и изграждане на нова пътна инфраструктура.
Г-н Веселин Господинов – представител на Консорциум „Страбаг -8”(съставен от „Страбаг” АГ, Австрия и „Щрабаг” ЕАД, България), който ще изпълнява строителството на Лот 8 А, благодари за оказаното доверие чрез възлагане на този проект. Той увери, че сдружението има необходимите капацитет и ресурси, за да приключи проектът, съгласно предвидените срокове.
Лот 8 А по проект „Транзитни пътища V” е с обща дължина 32.714 км. на територията на област Ямбол, като е разделен на два участъка: от пътен възел „Петолъчката – до с.Веселиново (от км 232+476.27 до км 247+913.77) и от с.Веселиново до с.Окоп (от км 247 + 913.77 до км 265 + 190.5). Трасето на пътя преминава през общините Стралджа и Тунджа.
В изпълнение на проекта ще бъдат реконструирани две пътни кръстовища – при с.Веселиново и при с.Окоп, ще бъде направена реконструкция и усилване на съществуващата асфалтова настилка, предстои увеличаване на габарита на пътя в отделни участъци от пътното трасе, както и ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване. Предвидено е изпълнение на насипи, изграждане на нови водостоци, доставка и монтаж на предпазни огради, полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и др.видове дейности. Срокът за изпълнението им е 24 месеца.
Изпълнител на строителството на ЛОТ 8 А е Консорциум „Страбаг -8”, съставен от „Страбаг” АГ, Австрия и „Щрабаг” ЕАД, България.
Стойността на обекта е 5 702 382 евро без ДДС, като 65% от необходимите средства са осигурени от Европейска инвестиционна банка, а 35% е съфинансирането от държавния бюджет.
След проведената от АПИ процедура за избор на изпълнител на консултантската услуга бе сключен договор с фирма „Трансконсулт БГ”ООД.
Категория: новини | Просмотров: 772 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика