село Калчево

окръг Ямбoл

Среда, 24.04.2024, 08:00
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
18.118.140.108

Ямбол
Главная » 2011 » Сентябрь » 17 » В Дневен център за пълнолетни лица „18+” .Калчево, „Тунджа”
14:09
В Дневен център за пълнолетни лица „18+” .Калчево, „Тунджа”
  Незабравим и изпълнен с емоции и добро настроение е денят 16.09.2011г. за ползвателите на услугите в  Дневен център за пълнолетни лица  „18+”. С желание и постоянство потребителите  поддържат своята градина от лично засадени цветя. И днес те положиха грижи, за да бъдат свежи и пъстри цветните лехи. Това е част от трудотерапията, която извършват с удоволствие заедно, чрез която развиват своето естетическо чувство, чувстват се полезни и да създават красота, която да радва и жителите и гостите на  селото. Разнообразни и пъстри са растителните видове, които потребителите отглеждат със собствените си ръце. Не по-малко интересна е и занимателната арт – терапия, чрез която се подбуждат творческите заложби на потребителите. В заниманията, които включват изобразителна и приложна дейност, те усвояват техники за рисуване, апликиране и изработка на предмети с художествена стойност от леснодостъпни и природни материали. В същото време тази работа им действа успокояващо и релаксиращо, дава им усещане за значимост и осмисля свободното им време.  
Потребители с умения да пресъздават красотата на българската шевица имат възможност да развият и техника за изработка на гоблени.  Шиенето отнема време, но те търпеливо и бод след бод извайват образи и форми.
Тема на груповата работа с потребителите в Дневния център за пълнолетни лица „18+”  днес беше ретроспективната фото - изложба  „Минаха години”. В срещата, организирана по идея на мултидисплинарния екип,  всеки потребител представи значими и вълнуващи за него моменти от  живот си чрез лични и семейни снимки. Ревниво пазените фотоси, разказаните искрено и с чувство за хумор човешки истории, отново създадоха чувство  за приобщеност у потребителите. За всички младостта, семейството и децата се оказаха най-ценни.
В края на представянето, потребителите заедно със специалистите от екипа на центъра поздравиха с кратка културна програма представители на Екипа за организация и управление на дейностите по проекта „ Дневен център за пълнолетни лица 18+ - алтернатива за преодоляване на социалната изолация в малките населени места”. Музикалните изпълнения създадоха още по -добро настроение, а скечовете, представени от Еленка Кушева, медицинска сестра в Центъра предизвикаха много усмивки.   
Потребителите имаха и възможността да дискутират по актуални въпроси от специализирания печат – вестниците: „Над 55”, „Втора младост”, „Трета възраст”, „Лечител”. За тези издания те споделиха, че намират интересни теми, които са близко до тяхното ежедневие.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: новини | Просмотров: 878 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика