село Калчево

окръг Ямбoл

Пятница, 29.03.2024, 02:17
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
3.93.59.171

Ямбол
Главная » 2011 » Сентябрь » 5 » ЕС цели да направи терминалите на самообслужване по-достъпни за всички
13:53
ЕС цели да направи терминалите на самообслужване по-достъпни за всички
Проект, финансиран от ЕС, цели да направи терминалите на самообслужване (например, автоматите за продажба на билети за градския транспорт, информационните павилиони за обществеността или банкоматите) по-лесно достъпни за онази една шеста от европейците, които имат увреждания, и за 87-те милиона европейци, които са на възраст над 65 години, съобщава Рапид. Според едно изследване на ЕС само 38% от банкоматите в ЕС предлагат гласови услуги на клиенти с увреждания, което е далеч по-малко от САЩ (61%) и Канада (почти всички банкомати). Европейската комисия предоставя 3,41 милиона EUR (половината от общия бюджет) за проекта „APSIS4All", чиято цел  е създаването и утвърждаването на персонализирани интерфейси. Това включва и безконтактни карти, които да подпомогнат за преодоляването на съществуващите бариери пред достъпа. Тестовете ще започнат от септември 2011 г. с банкомати в Барселона (Испания). http://www.yambolnews.net/images/stories/gif/atm-2.jpgОт януари 2012 година ще започнат тестове и с автомати за продажба на билети в Падерборн, Германия, които ще продължат три години.
Нели Крус, заместник-председател на Европейската комисия и комисар, отговарящ за цифровизацията /дигиталната икономика, заяви: „Публичните терминали на самообслужване са навсякъде и броят им непрекъснато се увеличава. Въпреки това, все още много от тях представляват препятствие пред достъпа до услуги за хора с увреждания и за някои възрастни хора". Проектът „APSIS4All" е насочен към създаването и утвърждаването в реални условия на авангардни персонализирани интерфейси, които да подпомогнат преодоляването на съществуващите бариери пред достъпа. В първата му фаза ще бъде събрана информация от 3 000 потребители, които ще изпробват различни устройства, за да се приспособят интерфейсите към техните нужди и предпочитания. Тестовете ще бъдат проведени на 65 банкомата на банка „La Caixa" (Барселона, Испания) от 1 септември 2011 г. и на 24 автомата за продажба на билети, обслужвани от „Hoft & Wessel AG" (Падерборн, Северен Рейн Вестфалия, Германия), от 1 януари 2012 г.
http://www.yambolnews.net/images/stories/gif/atm.jpgЦелта на проекта е да предложи стандартизирана рамка, която да насърчи доставчиците на услуги да внедряват в отрасъла функции за електронна достъпност. В крайна сметка, това ще допринесе публичните цифрови терминали да станат по-лесно достъпни за широк кръг потребители - хора, незапознати с технологията, хора с проблеми при четенето, туристи, които не владеят местния език, или дори хора, които са си забравили очилата за четене. Проектът „APSI4All" ще бъде съсредоточен върху многорежимното взаимодействие и водещите технологии, като близкополевата комуникация (NFC) или безжичните съобщителни системи с малък обсег на действие. Тестовете могат да включат програмирана карта, съдържаща предпочитанията на потребителя. Когато потребителят доближи картата до устройството, то веднага се приспособява към нуждите му (например, чрез промяна на шрифта или избор на езика). Други интерфейси могат да включват мобилен телефон с функция за електронна достъпност. Той ще дава възможност на клиента да закупи билет по интернет и да го плати на машината, която издава билета, като използва кода за сигурност, изпратен му по телефона.
 
 
Рубрика „Навигатор за Европа” се подготвя ежемесечно от
Информационен център Европа Директно – Ямбол.
 
Тази публикация е подготвена от Информационен център Европа Директно – Ямбол към
Ямболската търговско-промишлена палата с финансовата подкрепа на Европейската Комисия.
Информацията и мненията в тази публикация не отразяват задължително официалните становища на
Европейската Комисия.
Категория: новини | Просмотров: 546 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика