село Калчево

окръг Ямбoл

Вторник, 23.04.2024, 20:01
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
3.145.130.31

Ямбол
Главная » 2011 » Сентябрь » 30 » Бенефисът на Младенов
14:32
Бенефисът на Младенов
Залите се пълнят със завръщащи се в младините си почитатели. Но в спорта не е така. Дори да се съберат футболистите от "незабравимото американско лято" на едно място и да излязат в оригиналната формация от световното първенство в САЩ през 1994 г., едва ли ще има много зрители. Независимо колко телевизионна реклама се е изляза преди това.

 Pетроспортът може и да не е толкова скучен и банален. Доказа го бенефисът на един от най-добрите български баскетболисти от 90-те години Георги Младенов. Освен сантиментално-моралната стойност за самия Младенов и за всички почитатели на спорта мачът беше важен, за да покаже, че в България все пак могат да се организират сполучливи прощални събития с герои от миналото.

Двубоят между "Левски" и "Панатинайкос" (78:97) беше успешен във всяко отношение. Въпреки характера на мача сините изиграха качествена контрола с европейския клубен шампион. Гърците дойдоха в София със звездите си и се отнесоха с необходимото уважение и сериозност. В "Арена Армеец София" се събраха около 7000 зрители, които се забавляваха с шоуто.

Организацията на двубоя се възползваха от трите основни фактора за това спектакълът да се получи - наличието на личност в лицето на Младенов, довеждането на европейския шампион "Панатинайкос", благодарение на близостта на Папазов с треньора на гърците Желко Обрадович, както и все още силният ефект на новооткритата "Арена Армеец София". Организацията струваше около 40 хил. лева, в които влизат наемът на залата, осигуряването на хотела на гостуващия тим, плюс останалите по-малки разходи като кетъринг и др. Двигателят на триседмичната организация е бил старши треньорът на сините Константин Папазов заедно с президента на клуба Иван Джиджев.

"България имаше нужда от този мач. Мисля, че ние успяхме да доведем "Панатинайкос", успяхме да съберем най-добрите баскетболисти на Европа с най-голяма звезда на българския баскетбол", заяви самият Папазов, който участваше във всяко един детайл по организацията, дори в корекциите по сценария. Той лично привличал спонсорите. Заради липсата на традиции в подобни събития компаниите били недоверчиви и участвали по-скоро символично. След това обаче те останали доволни от събитието. Очаква се приходите да не покрият разходите. "Загубата вероятно ще е малка, но вложените средства си струват заради уважението на клуба към Младенов", каза пресаташето на "Левски" Миляна Велева за "Дневник".

Организаторите отчитат постепенно нарасналия медиен интерес към събитието през последните седмици като фактор за успеха.  Те са доволни, че всички зрители са били с билети. Единствено децата от школата са влезли безплатно. "Единствено четирите почивни дни ни забавиха. Тогава българите просто спряха. Ако дните бяха работни, залата щеше да е пълна, каза Велева. Знаете, че през последните години баскетболът в България не пълни залите. Но за нас е много приятно, че хората дадоха по 5 лева за събитието, защото то има стойност". Обликът на шоуто се допълни от благотворителната кауза. Организаторите продадоха 78 от определените ВИП места по 100 лева. Събраните 7800 лева бяха дарени на семейството на починалия спортен журналист Евлоги Атанасов. Телевизионното отразяване също отговори на изискванията на събитието. "Колегите от ТВ7 снимаха с 12 камери в стил НБА. Преди мача те гледаха доста големи мачове, за да преценят къде е най-добре да поставят камерите", каза Велева.

Най-важна е оценката на самия Младенов, който заяви, че една от мечтите му се е сбъднала. "Усещането да играеш в тази зала срещу европейския шампион е невероятно. Чувствам, че наистина съм бил полезен, свършил съм нещо и съм оставил някаква следа", каза бившият гард на сините. В типичния си стил той тренирал упорито няколко седмици, за да се подготви за мача. Бившият гард игра десет минути и записа шест точки и две асистенции. 12 секунди преди края на мача той беше изпратен с бурни аплодисменти от публиката и заменен от своя син Борислав, който отбеляза последния кош в мача.

Работата на "Левски" пък се понрави на генералния секретар на ФИБА Европа Нар Занолин в залата. Той се срещна с министъра на спорта Свилен Нейков и с ръководството на баскетболната федерация и увери, че с новото съоръжение България може да приеме значимо европейско първенство.
Категория: спорт | Просмотров: 689 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика