село Калчево

окръг Ямбoл

Пятница, 19.04.2024, 10:39
         Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню на сайта

Категории
новини [98]
спорт [18]
празници [88]
поздравления [9]
Любопитно [10]
Вкусно [1]

Мини-чат

Оценка
Оцените мой сайт
Всего ответов: 18

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
3.137.174.216

Ямбол
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » ТРАПЕЗА ЗА ДИМИТРОВДЕН
17:08
ТРАПЕЗА ЗА ДИМИТРОВДЕН

image

КОКОШКА НА ФУРНА ЗА ГОСТИ

(8 ПОРЦИИ) 

Измийте и нарежете на 8 парчета кокошката. Сгорещете 2 с.л. олио и запър­жете до зачервяване парче­тата месо заедно с 2 глави лук, нарязани на ситно. За­лейте- 5 ч. ч. бульон (вода) и варете 1 час, след което прибавете 2 моркова, наря­зани на кубчета, и 4-5 кар­тофа, нарязани на по-едри кубчета. Варете месото още 30 мин., след което го из­вадете и наредете в тавичка. Наоколо сипете зеленчуци. Поръсете ги със сол на вкус, черен пипер и малко настъргано индийско орехче. Прецедете бульона и про­дължавайте да го варите, докато остане толкова, кол­кото е необходимо за зали­ването на месото. Замесете тесто от 1 ч. ч. брашно, щипка сол и малко вода. Разточете го 3 пъти на тънка кора, като всеки път намаз­вате кората с олио и я сгъвате. Четвъртия път раз­точвате кората на големина колкото тавичката. Покрийте с тази кора месото и зелен­чука. Сложете ястието във фурната, да се пече 20 мин., докато се зачерви.

РУЛО ОТ  КАРТОФИ

Продукти (за една пор­ция): картофи - 220, червени домати - 0,060, сирене - 0,016, моркови - 0,030, масло -0,020, олио - 0,020, яйце - 1/2, целина - 0,020, прясно мляко - 0,020, брашно - 0,005, гале­та, магданоз, сол.

Картофите се сваряват, обелват се и след като изстинат, се нас-търгват на едро ренде. Към тях се прибавят 1/3 от яйца­та, брашното, настърганото сирене, солта и магданоза. Измесва се добре всичко и се разстила на мокра кърпа. Наръсва се с галета и по дължина на кърпата се пос­тавят сварените моркови и целина, поръсени с магда­ноз. С помощта на кърпата се увива сместа на руло, слага се в намазана тава, залива се с останалото яй­це, прясно мляко, поръсва се с останалата, галета и се пече на умерена фурна. Под­нася се със салата в зависи­мост от сезона и диетата.

Категория: Вкусно | Просмотров: 721 | Добавил: snej | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма за вход

Търсене

Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архивни записи

Приятели в сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Видео

    Видео

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz

    Яндекс.Метрика